A HÁROMFEJŰ EMBER

Three-headed man (angol címfordítás)

Alkotók

Vágó Géza író
Kondor Ernő zene
Komjáthy Károly zene

Szereplők

Bálint Béla Fellegi, a színész
Major Ilonka  
Faragó Sári  
Szalkay Lajos  

Gyártási és bemutatási adatok

1916. április 1.  (Danteon) bemutató

Filmtechnikai specifikáció

Némafilm és színpadi részekből álló moziszkeccs. A filmrész hosszát nem ismerjük.

Fellelhetőség, források

kópia nem maradt fenn

Bibliográfia

  • Színházi Élet,/1916/14
  • Pesti Hírlap, 1916. március 30.

Tartalom

"Egy kedves szerelmespár áll a középpontban, nagyon szeretik egymást a lány és a szobaúr: Fellegi színész, de boldogságuk útjában van egy akadály. Három rokon azzal a feltétellel deponál egy bankban 300.000 koronát, hogy csak az ő beleegyezésükkel mehet férjhez kis rokonuk. Az apa átad a lánynak három sürgönyt melyben hívatja a rokonokat. Fellegi a színész a családi album képei szerint kimaszkírozza magát és egymás után három alakban jelenik meg. Előbb, mint egy gazdag sváb ember, mint Sáni bácsi, aztán mint Kunigunda néni, végül pedig mint egy vidám pezsgőügynök, Feri bácsi alakjában. Mulatságos bonyodalmak után végül az apa enged és a színésznek adja a lányát." (Színházi Élet, 1916/14)

Érdekességek

  • Vágó Géza, Kondor Ernő, Komjáthy Károly operettje mielőtt moziszkeccsként megjelent, nagy sikert aratott a Télikertben, címszerepben Rátkai Mártonnal.

 A háromfejű ember a Télikertben

Galéria

Vélemények

„A címszerepet, amely tulajdonképpen hármasszerep, Bálint Béla adja. Épp oly nehéz, mint hálás szerep. A két női szerepben Major Ilonka és Faragó Sári ízléses, kedves játékukkal méltó feltűnést fognak kelteni. Szalkay Lajos szintén hozzájárul a pompás szkeccs sikeréhez. Bizonyos, hogy a szkeccs zeneszámai, Komjáthy Károly és Kondor Ernő kitűnő kompozíciói nagy népszerűségre tesznek szert rövid időn belül. A „Háromfejű ember" a pályafutását vidéken kezdte el, most néhány napig Budapesten játszák és aztán folytatja a sikeres vidéki körútját.” (Színházi Élet, 1916/14)

„(A háromfejű ember) címen új moziszkeccset mutat be szombaton a Danteon-Mozi (Andrássy-út és Csengeri-utca sarok.) A főszerepet a mulatságos, énekes szkeccsben Bálint Béla játssza — aki csak legutóbb a Vígszínház népoperai együttesének volt vendége. Partnerei: Faragó Sári és Mayor Ilonka.” (Pesti Hírlap, 1916. március 30. csütörtök)